Nalagam

Kotel na pelete B-Smart

Kotel na pelete B-Smart
Kotel na pelete B-Smart je izdelan je po standardu EN 303-5 in izpolnjuje stroga okoljska merila Evropske Direktive (Ecodesign kriterij 2015:1189). Kotel je seznamu Ekosklada, kar pomeni da izpoljuje pogoje za nepovratno subvencijo.
EKOSKLAD nepovratna subvencija je do 4000€ oz. do 50% naložbe, pri zamenjavi stare kurilne naprave. V primeru novogradnje je subvencija 2000€ oz. do 20% naložbe.
Kotli B-Smart so namenjeni za vgradnjo izključno v kotlovnice. Kotli so toplotno izolirani za čim boljši izkoristek toplote. Dimenzije kotlov so zasnovane za postavitev v manjše prostore in ustrezajo manjšim prehodom.
V kotel je vgrajena raztezna posoda 8 litrov, obtočna črpalka in varnostni ventil (na zadnji strani).
Gorilnik je premišljeno zasnovan (lastna izvirna rešitev zaščitena v Evropskem registru modelov EUIPO) in zagotavlja dodaten prihranek. Kotel omogoča popolno izgorevanje, razred učinkovitosti „Razred 5“ po EN 303-5 in „7 Stars“ po French Flamme Verte razvrstitvi (sezonska učinkovitost 80%, razred A+).
Vžig, zagon in izklop so popolnoma avtomatizirani. Izgorevanje nadzira algoritem v modulu, ki avtomatsko uravnava doziranje peletov glede na željeno in doseženo temperaturo. Uporabnik lahko kotel upravlja na daljavo preko aplikacije. Mogoča je tudi servisna podpora na daljavo, potreben je brezžični internetni dostop.
Kotel se krmili preko treh tipal (topla voda, dimni plini, temperatura v kurišču). Pametna kotlovska regulacija PID prepoznava kalorično vrednost peletov.
Kotel je opremljen s tremi pogonskimi motorji (pogon podajalnika peletov, obračanje gorilnika, pogon čistilnega tubulatorja).
Kotel je izdelan iz pločevine debeline 5mm (vse površine, ki so v stiku z ognjem). Druge površine so izdelane iz pločevine debeline 4mm.

 


Princip delovanja kotla B-Smart temelji na "podtlaku" zgorevalne komore. Komora je popolnoma neprepustna za zrak, tako da je pretok zraka v kotlu v celoti nadzorovan z odsesovalnim ventilatorjem, nameščenim na zadnji strani. Regulacija kotla popolnoma nadzoruje količino zraka v ogrevalni komori: tako nastane optimalno izgorevanje. Varnostni senzor tlaka v kurišču zaustavi delovanje motorja in doziranje takoj, ko se odprejo spodnja vrata kotla.
Pelete v kurišče kotla podaja transportni vijak (polž), nameščen v zalogovnik peletov. Peleti padajo v kurišče oz. gorilnik kotla. Skladiščni in kurilni prostor peletov sta fizično ločena, varnostni termostat preprečuje nastanek povratnega ognja.

 
 Tehnični podatki:  
 Tip kotla:   kotel na pelete - Eco Boiler CG7
 Nazivna moč:   30kW
 Razpon moči:   9-30kW
 Temperaturni razpon:   60-80°C
 Najmanjša temperatura povratnega voda:   50°C
 Poraba goriva pri najmanši moči:   min 1,8 kg/h
 Poraba goriva pri največji moči:   maks. 6 kg/h
 Peleti - razred kvalitete:   A1, A2 premera fi6mm in fi8mm
 Teža kotla:   245kg
 Najvišji delovni tlak:   2,5bar
 Volumen zalogovnika pelet:   150L
 Volumen podaljšanega zalogovnika pelet:   230L (opcijsko)
 Priključki - odovd/povratek:   1"
 Priključek - polnenje/praznenje:   1/2"
 Odvod dimnih plinov - premer:   120mm
 Dovod zraka:   50mm
 Izhodna temp. dimnih plinov:   140°C
 Min. vlek dimnika:   10Pa
 Volumen vode v kotlu:   58L
 Napajanje:   220V 50Hz
 Poraba el. energije pri zagonu:   400W
 Poraba el. energije pri delovanju:   100W
 Razred učinkovitosti kotla:   5
 Razred emisij kotla:   5

 

Druge objave

...
Junij 14, 2022 /
...
Julij 10, 2023 /
...
Julij 26, 2023 /