Nalagam

Zalogovniki - hranilniki vode

Zalogovniki - hranilniki vode

Zalogovniki (hranilniki) vode so certificirane in visokokvalitetne posode iz jekla. V večini primerov jih vgrajujemo v razvode ogrevanja/hlajenja, da dosežemo večjo stabilizacijo sistemov oziroma v njih odvajamo trenutne viške energije, za kasnejšo uporabo, za večjo optimizacijo in energijsko učinkovitost sistemov. 
Zalogovniki so brez, oziroma z vgrajenimi cevnimi toplotnimi izmenjevalci, ki omogočajo združevanje več virov ogrevanja z različnimi mediji, npr. kotel na trda goriva, toplotna črpalka (voda), sončni kolektorji (glikol). Zalogovniki tako omogočajo kombinacijo več ogrevalnih sistemov. Vsi zalogovniki so izolirani, z različnimi vrstami izolacije odvisno od tega ali so namenjeni samo za ogrevanje ali tudi za hlajenje. Večji modeli imajo snemljivo toplotno izolacijo iz mehke poliuretanske pene s PVC oblogo, kar omogoča lažji transport in vnos v objekte.
Manjši modeli imajo kovinsko zaščito - plašč. 
Uporabo zalogovnikov toplo priporočamo v sistemih z toplotno črpalko za optimalnejše odtaljevanje uparjalnika pri večjih padcih temperature in pri conski regulaciji ogrevanja.
V naši ponudbi imamo zalogovnike proizvajalca Galmet in Leon Gold.

Druge objave

...
April 30, 2020 /
...
Julij 26, 2023 /
...
Junij 14, 2022 /